kolekce

Všech 12 knih

2550 3000

sleva 15%

kolekce

Zrození a znovuzrození

624 780

sleva 20%

kolekce

Příběh

833 980

sleva 15%

kolekce

Otázky a odpovědi

863 1015

sleva 15%

Město „Náš domov”

kategorie: Rozhovory

Otázka - Duch André Luize popsal svou zkušenost posmrtného života v jednom duchovním městě ve své knize „Náš domov” (v originále „Nosso Lar”). Měl jste jako médium možnost si ověřit existenci tohoto města?

 

Odpověď - Nemohu to říci jistě, ale když začínal psát duch André Luize mým prostřednictvím v roce 1943, velice jsem se podivoval nad tím, co mi diktoval a já zapisoval.

Jedné noci, po přijetí jistých opatření, byla má duše přenesena pod vedením Emmanuela a André Luize do určité části města "Náš domov". Mimojiné jsem navštívil části města s nemocnicí.

Byl to pro mne nezapomenutelný duchovní výlet, při kterém jsem se těšil z výhod svobody ducha.

Ale musím vysvětlit posluchačům, že jsem tam byl služebně, tak jako kůň v dobách, kdy nebyly automobily, vlaky a letadla. Sloužil jsem svým učitelům během cesty. Viděl jsem hodně úžasných věcí, aniž bych všemu porozuměl, nebo jsem rozuměl velmi málo, protože jsem jen plnil svůj úkol a nebyl jsem tam za své zásluhy.


 

Otázka - Jaké jste měl představy, když jste psal například romány od Emmanuela, nebo knihu od André Luize?

 

Odpověď - Popravdě řečeno, nevidím slova, vůbec nevím co mi duchovní přítel diktuje, ale jakobych se cítil uvnitř prostředí, o kterém se píše.

Například když náš přítel Emmanuel začínal v roce 1938 psát knihu "Před dvěma tisíci lety" (v originálu "Há dois mil anos"), viděl jsem město, o kterém jsem se později dozvěděl, že to byl Řím. Bylo to město s množstvím zahrad. Trochu mě znepokojovalo a současně jsem jím byl ohromen.

Ptal jsem se Emmanuela a on odpověděl, že jsem psal ve stavu podobném lehké hypnóze. Byl jsem v jeho mysli, ačkoliv jsem neznal slova, která jsem psal. A tak je tomu dodnes.


 

Tento rozhovor se konal 6. 5. 1968 a byl vysílán na TV Tupi canal 4 ve městě São Paulo.
Reportér: Saulo Gomes
Odpovídá: Chico Xavier za vedení Emmanuela

Rozhovory

Dílo poprvé vyšlo v Brazílii v roce 1971 jako 114. kniha s originálním názvem „Entrevistas”. Obsahuje rozhovory z televizních pořadů a rozhlasu, které se konaly v letech 1968 - 1971.